Formentera acull el cicle de Teatre per la Memòria sobre la Guerra Civil i la repressió franquista

44

Formentera serà escenari durant aquest mes d’octubre i de novembre de tres funcions del cicle de Teatre per la Memòria que organitza el Govern de les Illes Balears en col·laboració amb l’àrea de Patrimoni del Consell de Formentera.

Coincidint amb el Dia del Record, la primera de les representacions serà aquest dissabte dia 29 d’octubre a les 19 hores a la Sala de Cultura Cinema. L’obra ‘Fragments a Mallorca durant la Guerra Civil’ serà representada per L’Alicorn Teatre. Es tracta d’un text dramàtic construït amb petites parts d’un discurs narratiu: la memòria de la Guerra Civil a través dels relats d’unes dones ferides. El text està constituït per una successió de relats independents un de l’altre, units pel sentiment tràgic. Cada personatge monopolitza el discurs per contar uns succeïts dels quals en fou protagonista.

El 13 de novembre a les 12 hores, al Jardí de ses Eres, s’oferirà ‘Les cançons perdudes’, de Noctàmbuls Teatre, és una peça de dramatúrgia documental escrita per Jaume Miró i dirigida per Joan Fullana; però és, a més, un treball col·lectiu de creació juntament amb els actors, un projecte que es va gestar de manera grupal.

La tercera i última representació que acollirà l’illa serà el 28 de novembre a les 20 hores a la Casa del Poble de la Mola. ‘Amarg’, d’Òrbita Produccions, és la història narrada de la darrera nit de Federico García Lorca a la terra, abans de ser afusellat per les seves idees «modernes». Però també la de totes les persones represaliades, perseguides o torturades per les seves creences i d’aquells avançats al seu temps que decidiren viure lliures i ho pagaren car.

Totes les representacions del cicle són gratuïtes. Només cal descarregar les invitacions a través del portal web Ticketib.com.