Formentera aposta per la implantació de les energies renovables

22

Aquest mes d’octubre la institució insular ha entrat a formar part del projecte VPP4Island, un consorci finançat per la Unió Europea per desenvolupar les energies renovables a l’illa. El projecte té com a objectiu facilitar la integració de sistemes renovables, accelerar la transició cap a l’energia intel·ligent i verd i ajudar les illes a explotar el potencial d’eficiència energètica en diferents illes de la UE.
Formentera forma part d’aquest consorci conjuntament amb dinou entitats de vuit països per desenvolupar un projecte que té una durada de quatre anys i que consta d’un pressupost global de 7,2 milions d’euros. El Consell rebrà una subvenció de 358.000 euros per portar a terme diferents accions dins d’aquest consorci.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que formar part d’aquest projecte “és una passa més en la qual el Consell avança cap a la transició energètica per aconseguir una emissió zero i una illa completament renovable”. El conseller ha incidit que VPP4Islands està “en el camí que hem iniciat i en el que estam treballant amb la redacció del pla d’instal·lació d’energies renovables i que confiam poder tenir els pròxims mesos”.
Autoconsum i gestió intel·ligent de l’energia
Aquesta iniciativa consisteix a implantar petites instal·lacions d’energies renovables
connectades entre si, amb un sistema d’emmagatzematge d’energia virtual i que també ajudarà a fomentar la participació activa dels ciutadans i tornar-los autosuficients en energia. “Es tracta de promoure l’autoconsum, de fomentar la gestió intel·ligent dels recursos energètics distribuïts i d’augmentar la rendibilitat dels sistemes d’energia. A més, aquesta mesura també puc proporcionar nous nínxols de negoci a l’illa”, hi ha subratllat el conseller de Medi Ambient.