Formentera celebra la Diada lliurant els “Premis Sant Jaume”

164

Aquest dimecres ha tengut lloc l’acte institucional de la Diada de Formentera en el què es va fer el lliurament de la Medalla d’Or de Formentera i els Premis Sant Jaume a la Sala de Cultura (Cinema).

Premis Sant Jaume

Els premis Sant Jaume han recaigut en La Junta Local de l’AECC de Formentera, en reconeixement de tasca  desinteressada i  generosa de la directiva i del cos de voluntaris i voluntàries de la Junta Local de l’Associació Espanyola contra el Càncer  de Formentera, que millora la vida de les persones afectades, les acompanya, i  dona suport als seus familiars, a  més de garantir l’atenció i  fomentar l’educació en salut a través de campanyes de prevenció.

Jazz&Co també ha rebut el Premi Sant Jaume en reconeixement als  vint-i-cinc anys d’aquesta  associació musical, gràcies a la qual s’han consolidat, com una oferta cultural ineludible de les nits d’estiu, els concerts de música en viu—molt especialment de jazz— a les places de Sant Francesc i de Sant Ferran, de la mà de músics residents amb col•laboracions de músics d’arreu.

Els propietaris de la botiga Can Forn de Sant Francesc han rebut el Premi Sant Jaume en reconeixement als seixanta anys de funcionament i manteniment d’una activitat de gestió familiar i de proximitat  que ha anat passant de generació en  generació,  tot mantenint viu  el tarannà de petit comerç de queviures que la caracteritza des del seu origen.

Medalla d’Or
La Medalla d’Or de Formentera d’aquest 2019 s’ha lliurat a Formenterers Solidaris en reconeixement a la tasca solidària, altruista i humanitària realitzada per aquesta associació envers les necessitats de les persones més desafavorides de la nostra societat, col•laborant en projectes de suport i orientació, així com per finançar des de l’illa projectes d’ajuda i desenvolupament per a tot el món.

A continuació, un representant de Formenterers Solidaris ha expressat unes paraules d’agraïment en nom de tots els guardonats i la presidenta Alejandra Ferrer ha fet un parlament davant el públic assistent en que ha felicitat a tots els premiats.

La presidenta ha destacat que els guardonats són “un mirall en el que ens sentim orgullosos quan ens hi miram i reflexam, ens representau i aquesta és una gran i fantàstica responsabilitat, us escollim perquè les vostres accions i valors són encomiables i han de guiar el nostre procedir com a poble”, segons ha declarat.

L’acte ha finalitzat amb l’actuació musical del grup formenterer “Sweet Lure”. A la celebració ha assistit la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, el vicepresident, Juan Pedro Ylanes, així com la diputada per Formentera, Sílvia Tur, el president del Parlament, Vicenç Thomas, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i l’alcaldessa de Santa Eulària, Carmen Ferrer, així com els consellers i conselleres de la institució insular formenterera, entre d’altres.