Formentera celebrara el 7 d’abril, la I Fira d’Ocupació i Emprenedoria

55
Moment de la presentació aquest matí.

El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Emprenedoria, organitza el pròxim 7 d’abril la primera Fira d’Ocupació i Emprenedoria de l’illa que ha set presentada avui per la presidenta del Consell i responsable de l’àrea, Ana Juan; la directora insular del SOIB d’Eivissa i Formentera, Dolors Roig, i el cap d’estudis d’FP i responsable de l’Aula d’Emprenedoria de l’IES Marc Ferrer, Pepe Salvador Puig, que col·laboren en l’organització. La fira se celebrarà al Jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ de 9.00 hores a 15.00 hores i comptarà amb diferents espais, des de taules informatives d’empreses amb ofertes de treball a tallers de formació per a interessats a emprendre.
La presidenta del Consell ha mostrat la seua satisfacció per posar en marxa aquesta iniciativa per primera vegada a l’illa de Formentera: “des del Consell som conscients de les necessitats, tant de les empreses per trobar treballadors com dels treballadors per trobar llocs de feina adequats a les seues capacitats; així, des de l’àrea d’Emprenedoria s’ha impulsat aquesta fira, amb l’objectiu de crear un espai per establir sinergies entre les empreses i les persones desocupades”. Ana Juan ha assenyalat que aquesta fira “neix amb la intenció de continuïtat i amb l’objectiu de millorar el mercat laboral de l’illa en tots els àmbits”, i ha animat treballadors i empreses a participar-hi.
De moment, hi ha inscrites vuit empreses relacionades amb el sector turístic i del transport, i una altra empresa de recursos humans que oferiran llocs de treball i faran entrevistes, encara que el termini de presentació d’empreses continua obert. També, les entitats col·laboradores de la fira oferiran informació sobre ocupació i formació.
La directora del SOIB ha celebrat “la iniciativa impulsada des del Consell, que permetrà enfortir els nexes entre les empreses i els treballadors; en el seu estand, el SOIB informarà, orientarà i assessorarà les persones que ho necessitin”.
Per la seua part, el responsable de l’Aula d’Emprenedoria de l’IES Marc Ferrer ha assenyalat que des del centre “es donarà a conèixer aquesta aula de l’institut, que creim que és una eina fonamental per al creixement econòmic i social de l’illa”. Pepe Salvador ha destacat que la fira és una “gran oportunitat per mostrar l’oferta formativa de l’institut”. D’altra banda, els alumnes del curs d’FP Bàsica de Cuina i restauració oferiran el càtering durant la fira.
Programa d’activitats
Hora Activitat
9.30 h Inauguració de la I Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera 2022.
10.00 h
Xerrada: “SOIB: Eines per a la formació i l’ocupació”, a càrrec d’Iván Zamora, tècnic d’Ocupació i Mercat del Treball (SOIB).
11.00 h
Xerrada: “Metodologies àgils: com convertir una idea en un veritable negoci”, a càrrec de Javier González Martínez, consultor i formador per al creixement empresarial (IES Marc Ferrer).
11.45 h Pausa
12.15 h
Xerrada: “Coneix els recursos i ajudes per emprendre”, a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d’Informació i Formació Empresarial (IDI).
13.15 h
Taller: “Crea el teu model de negoci amb mapes mentals”, a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap del Servei d’Informació i Formació Empresarial (IDI).
14.15 h Taula rodona “Formació, Ocupació i Emprenedoria”.