Formentera cobrirà 3 noves places de funcionari de la policia local

79

Les illes d’Eivissa i Formentera tindran a finals d’enguany 49 nous policies locals als carrers dels seus municipis, una vegada hagin superat el curs bàsic de capacitació per a policies locals. Aquests agents provenen de les promocions 42 i 43, les primeres que s’hauran format a l’illa d’Eivissa, gràcies al fet que l’Escola Balear d’administració pública ha començat a impartir aquesta formació de manera descentralitzada. Del total de futurs nous policies, 32 són funcionaris amb plaça a l’illa d’Eivissa, 3 tenen plaça a Formentera i els 14 restants són interins.
Els aspirants de la 43a promoció fan el curs a la seu de l’EBAP a Eivissa. Es tracta de 19 futurs agents, dels quals 5 són funcionaris de carrera i 14 són interins. Aquest curs, de més de 800 hores de durada, és imprescindible per accedir a la categoria de policia local.
Pel que fa als aspirants de la 42a edició extraordinària, són 30 aspirants que començaren el curs a finals de l’any passat i estan en procés de finalitzar-lo. De fet, avui mateix han començat les pràctiques de tir, que es duen a terme a Mallorca. Aquests 30 futurs agents es graduaran a finals de maig i, per tant, aquest estiu ja estaran operatius.

Aquest curs descentralitzat és fruit del conveni que es va signar amb tots els ajuntaments d’Eivissa i el Consell Insular de Formentera, amb el compromís que tengui continuïtat.