Formentera continua lliure de Coronavirus, mentre Eivissa ja té 19 casos

401

No tenim cap cas diagnosticat a la nostra illa, però a Eivissa ja són 19 els positius confirmats, amb el que en un dia, pràcticament sa duplicat la xifra. Quatre dels malalts infectats romanen ingressats a Can Misses, i un d’ells a la Unitat de Cures Intensives, mentre que els altres tres estan a planta. La resta estan als seus domicilis, incloent-hi a tres sanitaris que han donat positiu en les darreres hores. Hi ha 33 professionals mèdics més que estan en observació a Eivissa, segons informa la conselleria de Salut.
En el conjunt de l’arxipèlag hi ha 17 professionals que han donat positiu i 240 professionals en vigilància (187 a Mallorca, 18 a Eivissa i 35 a Menorca).
No obstant això, la situació actual en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i funcionen correctament els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals.
La Conselleria de Salut i Consum destaca la necessitat que la població segueixi les recomanacions i instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten, així com per protegir les persones més vulnerables, com ara la gent gran.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per a qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079 a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionades amb la informació que conté aquesta pàgina.