Formentera defensa el seu romanent econòmic

54

Aquesta tarda s’ha reunit la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) per valorar l’acord que van aprovar ahir la Federació Espanyola de Municipis i el Govern de l’Estat de què les administracions locals entreguin els seus romanents de tresoreria al govern central perquè aquest ho gestioni.
En aquest sentit, el conseller d’hisenda de Formentera, Bartomeu Escandell ha declarat en sortir de la reunió que: “Naltros seguim defensant, com hem fet sempre la derogació de la llei Montoro i que se’ns permeti a les administracions locals gestionar els nostres recursos com considerem convenient. I en aquest sentit seguirem treballant, per poder fer front a aquesta crisi. Per tant en aquest cas, Formentera es manté ferma en les seves peticions i no acceptem la mesura de la Federació de Municipis”.
De fet en el passat ple de juliol, es va tornar a aprovar per unanimitat una nova proposta en la qual els tres grups polítics representats en el Consell instaven el govern de l’Estat a “respectar i garantir la seva autonomia a l’hora de gestionar els seus propis recursos”.
La mateixa Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) havia aprovat en aquest mateix sentit, la mateixa sol·licitud.
L’oposició totalment en contra
Per la seva part el grup de Sa Unió en el Consell ha titllat avui l’acord de la FEMP de “saqueig”. El portaveu de la coalició, Llorenç Córdoba va manifestar que: “Lliurar els diners estalviats dels formenterencs a l’Estat suposa condemnar-nos a una crisi econòmica i social sense precedents, després de l’esforç que Formentera ha hagut de fer per a superar l’anterior crisi econòmica i tenir una administració sense deutes. Ara només ens quedarà estrènyer-nos el cinturó”.