Formentera demana un cribratge massiu per evitar nous contagis

93
Cribratge dut a terme a Eivissa

Formentera ha assolit avui els 100 casos actius de Coronavirus, amb 17 nous positius, que sumats als 12 d’ahir i els 20 d’abans-d’ahir, han fet pujar espectacularment els positius a l’illa.
Tot i el tancament perimetral al qual està sotmesa l’illa des de dissabte passat, el nombre de positius no para de créixer i el Consell de Formentera ha demanat noves mesures que ajudin a tallar els contagis. La institució insular ha enviat una carta a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol sol·licitant un cribratge massiu a l’illa i reforçar el servei de rastrejadors perquè aquests de forma efectiva puguin evitar la mobilitat dels contactes estrets.

Fa alguns dies que a Formentera Radio vam plantejar aquest tema en una enquesta, en la que pots participar si desitjes:

Creus que s'hauria de fer un cribratge de Coronavirus a Formentera?

Loading ... Loading ...

De fet, bona part dels nous positius provenen d’un nou brot, generat en un dinar el dia de reis a Formentera i que de moment afecta 10 persones, tot i que podrien aparèixer nous contagis.
15 persones d’una família es varen ajuntar en un restaurant en taules de sis persones. Desprès del dinar, varis dels assistents van donar positiu i un d’ells, es va reunir dies després amb un altre part de la família, tot i saber que era positiu. D’aquesta nova trobada van sortir nous contagis.