Formentera i Eivissa se sumen al Dia Mundial de la Neteja

55

Aquest dissabte tendrà lloc la segona edició del World Cleanup Day en el que participaran més de 150 països en una jornada de neteja contra la contaminació mundial per les deixalles.
En un comunicat, les plataformes que organitzen aquest dia a les Pitiüses, Eivissa Neta, Consciència Plàstica, Plastic Free Eivissa i Formentera, i Let´s Do It Balears, han animat a tots els ciutadans, governs locals, ONGs i empreses a formar part d’aquesta iniciativa.

Per a això, aquest any s’ha llançat des d’Eivissa la plataforma Let´s do it Balears a fi de coordinar totes les accions de neteja a les illes. L’objectiu a Eivissa és batre el rècord de participació de l’any passat, que va comptar amb 1.500 voluntaris que van recollir dues tones de residus.

Segons ha explicat la portaveu de l’equip Let´s Do It Balears, Barbara Di Giacinto, l’objectiu d’aquest dia no és només recollir residus, sinó també “conscienciar sobre la gravetat de la crisi climàtica mundial” així com promoure “canvis de comportament” cap a un menor consum.

A més, es busca “induir” a les empreses, organitzacions i governs a adoptar polítiques mediambientals “més sostenibles”. Les opcions de participar van des de crear un equip per a netejar una àrea triada o acudir als punts de trobada, fins a compartir fotos i vídeos en xarxes socials o assistir a l’acte de tancament que serà al final de Platja d’en Bossa a les 17.30 hores.

Les trobades per a netejar dissabte que ve seran a les 10.00 hores al Parc de la Pau i Platja de ses Figueretes (Eivissa); Platja d’en Bossa (Nassau) i Cala Comte (Sant Josep); Passeig de s’Alamera i Cala Nova (Santa Eulària); Ajuntament i platja de Benirrás (Sant Joan); i a Sant Antoni, encara està pendent de confirmar.

A Formentera, la trobada serà en la Savina, en la nova escola municipal de vela, per a netejar la platja S’Estany donis Peix.