Formentera passa a Nivell 3 per l’augment de contagis de Coronavirus

794

Així ho acaba d’anunciar el Govern Balear, davant de l’increment de casos a la nostra illa, amb un total de 58 actius, després dels 13 casos detectats ahir i a l’espera de conèixer les dades de les últimes 24 hores, que podrien incrementar els casos acumulats.
La presidenta del Govern, Francina Armengol ha fet l’anunci en una roda de premsa, després de la reunió que mantingut amb els presidents dels Consells Insulars, entre els quals es trobava, Alejandra Ferrer.
Entrada en vigor dimarts
Demà dilluns la mesura serà aprovada en el Consell de Govern i s’aplicarà a partir de dimarts un cop s’hagi publicat en el BOIB.
Recordem que fins al passat 21 de desembre, Formentera es trobava en Nivell 1 el que té unes restriccions més laxes i que per sol·licitud expressa del Consell Insular, el dia 22 es va aplicar el Nivell 2 abans de les festes nadalenques. Així i tot els casos no han deixat de créixer, especialment amb el brot que ja supera la quarantena de contagiats.
La incidència acumulada, dada que determina el Nivell de cadascun dels territoris, a Formentera a 14 dies és de 686 per cada 100.000 habitants i a 7 dies de 247 i la taxa de positivitat del 17,2%.
A Eivissa l’incidència acumulada a 14 dies és de 144 i de 72 a 7 dies i la taxa de positivitat es del 5,5%.
Eivissa es quedarà els pròxims 15 dies en el Nivell 2 si no augmenten el nombre de contagis.
Quines mesures s’aplicaran al Nivell 3?
El màxim de persones que podran participar en reunions socials serà de 6 persones tant a l’exterior com a l’interior, el toc de queda s’aplicarà des de la mitjanit fin a les 6 del matí.
En bars i restaurants les taules seran d’un màxim de 6 persones i l’aforament es limitarà entre el 30 i el 60% en funció del tipus de local i a les terrasses l’aforament màxim serà del 75% i no es podrà servir a la barra.

Cap d’any

Durant la reunió amb els presidents dels consells insulars i els ajuntaments, també s’ha exposat quines seran les restriccions per al cap d’any. En aquest sentit, Armengol ha explicat que es mantindran les mateixes mesures que per al Nadal. És a dir, a Menorca, Eivissa i Formentera podran seure a taula 10 persones i la restricció de la mobilitat s’allargarà fins a la 1.30 h.