Formentera passa al Nivell 4 de risc extrem

223

Formentera passarà al màxim nivell de protecció, el 4, “situació de risc extrem”, segons està avançant la Presidenta del Consell, Alejandra Ferrer.

Formentera ha registrat a les darreres 24 hores 17 nous casos positius. En 72 hores l’illa ha duplicat els casos de contagi, i ha passat dels 49 als 98 actuals.

A Formentera també s’han tancat dos grups de l’escoleta municipal Sa Miranda, la de nadons i la classe de boixos d’entre 1 i 2 anys, a causa d’un cas de covid d’un dels infants. Com que es tracta de grups bombolla, el grup de 2 i 3 anys pot continuar anant a classe.

Un dinar familiar el Dia dels Reis amb l’assistència de 15 persones seria la causa del sobtat augment de casos de Covid que hi ha hagut a Formentera, segons la Conselleria de Salut. Assistents en aquest dinar haurien encomanat posteriorment el virus a companys de feina.

En només tres dies, Formentera ha duplicat els casos positius, i ha passat de 49 a 98 persones afectades per la Covid. Per aquesta causa també s’han tancat dos grups de l’Escoleta Municipal sa Miranda després que un infant del grup d’1 a 2 anys ha donat positiu. 13 infants i 5 educadors d’aquesta escoleta estan confinats.

El Govern de les Illes Balears va anunciar dia 15 de gener el tancament perimetral de Formentera a partir del 16 de gener i fins al 30 de gener. Es limita així l’entrada i sortida de persones a l’illa, excepte per als desplaçaments essencials, justificats i de forma major, com l’assistència a centres sanitaris, acudir al lloc de treball o tenir cura de gent gran, menors i dependents. L’illa es manté de totes maneres en el Nivell 3. La mesura es publicarà al BOIB i entrar en vigor el mateix dia.

Les restriccions del Nivell 4

Pel que fa a aquests canvis, aquests afecten aforaments, horaris d’obertura i condicions concretes per desenvolupar diverses activitats. Els més rellevants són els següents:

    • Reunions socials

En el nivell 4 es permeten reunions en espais interiors sempre que no se superin els 6 participants i aquests pertanyin com a màxim a dos nuclis de convivència. Als exteriors es permeten les reunions de màxim 6 persones.

    • Restauració

En el nivell 4 es prohibeix el servei de restauració en espais interiors, excepte per a l’activitat de servei a domicili, que s’ha de dur a terme a porta tancada, i també de recollida de menjar i beure, que s’ha de dur a terme sense accés dels clients a l’establiment. Tots els establiments de restauració tenen com a hora de tancament la legalment autoritzada, i no poden superar en cap cas les 0.00 h. Entre les 22.00 h i les 0.00 h només es permet l’activitat de prestació de servei a domicili. No es permet el consum a les barres dels establiments.

Queda específicament recollit també que s’exceptuen els restaurants d’hotels i altres allotjaments turístics, que poden romandre oberts sempre que sigui per a ús exclusiu dels clients que s’hi allotgin, sens perjudici que també puguin fer serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment. També s’exclouen els serveis de restauració de centres sanitaris i sociosanitaris i de centres de formació i de treball dirigits a persones treballadores. L’aforament dels espais interiors, però, queda reduït al 30 % de la capacitat màxima.

A més, en el nivell 4, a les terrasses només es permet el 75 % de la capacitat màxima autoritzada i un màxim de 6 persones per taula o agrupació de taules. Els divendres, dissabtes i les vigílies de festius només es permet l’ús de les terrasses fins a les 18.00 h.