Formentera presenta el seu “Laboratori de Sostenibilitat” a FITUR

11

Així s’ha presentat la Presidenta Alejandra Ferrer davant del públic assistent a l’acte: “Formentera: Laboratori de Sostenibilitat”. Ha explicat que Formentera “és una illa de petites dimensions però que ofereix moltes possibilitats, tant pel que fa a la seva agenda cultural i esportiva, com a les possibilitats de gaudir de la seva natura i sobretot de la seva tranquil·litat”.

També ha destacat el caràcter propi de l’illa de Formentera i ha convidat
que es visiti fora dels mesos de temporada alta quan hi ha moltes activitats programades com “la mitja marató, el Formentera Jazz Festival, els caps de setmana gastronòmics i el Formentera Zen, entre moltes altres”.
D’altra banda, la presidenta ha parlat sobre la necessitat de Formentera de trobar l’equilibri entre el turisme, la qualitat de vida dels residents i la protecció del medi ambient, “sobretot
tenint en compte que el nostre principal actiu i el motiu per el qual ens visiten els turistes és el nostre paisatge, la nostra natura i tranquil·litat”.
Els projectes destacats en sostenibilitat han set l’aposta per la mobilitat sostenible, el Save Posidonia Project i la regulació d’entrada de vehicles, que es va iniciar el passat estiu, entre altres.
A més, per la seva idiosincràsia “Formentera és un lloc idoni per ser un laboratori de
sostenibilitat i així poder traslladar els projectes a altres destinacions turístiques,
demostrant que és possible trobar l’equilibri entre cura del medi ambient i el benestar de
residents i visitants”.
Aquesta presentació s’ha fet a l’estand de les illes davant mitjans de comunicació
nacionals i internacionals i s’emmarca dins la celebració del dia de les illes a Fitur. La fira
turística se celebra a Madrid fins al pròxim diumenge 26 de gener.