Formentera Ràdio compleix el seu primer aniversari

163

El passat 1 d’abril de 2019 a les 00:00 hores va iniciar les seves emissions en proves, Formentera Ràdio al 101,3 FM des del seu centre emissor de Ses Bardetes a Sant Francesc Xavier. A manera de curiositat la primera cançó que va sonar, va ser el tema Can‘t We Try Love Again de la cantant de Memphis (EEUUDee Dee Bridgewater, que forma part de la nostra selecció per a la programació de nit.
Va ser el tret de sortida que donaria peu a l’inici de les emissions regulars, el 21 de juny coincidint amb l’arribada de l’estiu 2019.
L’emissora ja estava funcionant internament des del 31 de gener de 2019 i emetia per un canal privat d’Internet, per permetre als tècnics comprovar el bon funcionament dels softwares de programació, ja que l’emissora naixia en un format totalment digitalitzat, a on l’únic analògic són els micròfons.
Durant les primeres setmanes van aparèixer alguns petits inconvenients tècnics que provocaven microtalls en l’emissió que es van anar solucionant.
La voluntat era començar la programació abans de les eleccions municipals i autonòmiques del 25 de maig, però es van haver de resoldre alguns aspectes legals que van retardar algunes dates l’inici del projecte.
1 Any de Ràdio
El projecte de Formentera Ràdio va néixer amb la voluntat d’oferir des de la iniciativa privada una oferta radiofònica lliure i independent, basada en l’entreteniment, la informació local i la música.
Des del primer minut es va tenir clar, l’arrelament al territori, la difusió de les notícies més pròximes, la promoció de la música formenterera i balear, combinada amb la millor música internacional, la difusió de la cultura local i tot en la llengua pròpia de Formentera.
En aquest primer any de vida, Formentera Ràdio ha tengut per Internet un total de 132.473 oients únics i en els darrers tres mesos ha registrat un creixement del 60.43%.
Malauradament és impossible saber quina és l’audiència total per FM, però cada vegada són més els seguidors que manifesten que escolten el 101,3 FM i que els agrada el que oferim, com demostra també l’espectacular creixement que han registrat les xarxes socials de l’emissora.
Un diari digital
El projecte radiofònic neix acompanyat de www.formenteraradio.cat que a més de permetre escoltar el senyal de la ràdio a qualsevol racó del món per Internet, és un portal de notícies que s’ha convertit en un referent informatiu per als residents i les persones que viuen fora de l’illa però cerquen informació sobre Formentera.
Els resultats de la Web són espectaculars, la mitjana mensual està al voltant de les 40.000 visites i per exemple en la darrera setmana, amb les notícies relacionades amb el Coronavirus, el creixement de l’audiència del diari digital ha set del 1.807,9% amb 8.200 sessions en els darrers set dies.
Un equip humà sensacional
Una vintena de tècnics, periodistes, administratius i realitzadors estan involucrats des del primer moment en el projecte de Formentera Ràdio, donant el millor de si mateixos per al bon funcionament del mitjà que han fet seu des del primer minut i ens sentim molt orgullosos.
Al marge dels professionals radiofònics, Formentera Ràdio compta amb un equip de col·laboradors-assessors en temes jurídics i legals, gerència, comptabilitat, streaming, xarxes i màrqueting.
Avui es compleix el primer any, del que esperem que sigui una llarga trajectòria i per simbolitzar aquest creixement, canviem la imatge corporativa adoptant una línia més adulta, en línia amb la nostra consolidació.
Volem aprofitar per agrair el suport que cada dia rebem dels nostres oients, el del nostre equip humà i per descomptat el dels nostres anunciants que fan possible la viabilitat d’aquest projecte, ple d’il·lusions, rigor periodístic, independència informativa i molt bon rotllo.