Formentera recupera les consultes oncològiques presencials

42

La incorporació d’una tercera oncòloga a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, la Dra. Maria Iglesias, permet recuperar les consultes presencials a l’hospital de Formentera, amb el desplaçament dels especialistes, un servei que s’havia hagut d’interrompre en les darreres 6 setmanes per manca de personal.
La Dra. Iglesias està especialitzada en oncologia clínica i ginecològica i és membre dels comitès balears de tumors, d’investigació en càncer d’ovaris i investigadora principal en diversos estudis científics. Mantindrà les visites a Formentera durant un trimestre per garantir la continuïtat assistencial. En la seva primera visita a l’illa hi ha citats 13 pacients, un d’ells és una primera cita.
Els pacients que han necessitat atenció oncològica en aquest període, han set atesos per videoconferència després de revisar personalment cadascun dels casos.
D’altra banda, els tractaments de quimioteràpia a l’Hospital de Formentera s’han donat amb absoluta normalitat. Alguna cosa que succeeix des de l’any 2014 quan els serveis de Farmàcia, Hematologia i Oncologia mèdica van desenvolupar un protocol per a la posada en marxa d’aquesta prestació a l’Hospital de Formentera per al pacient d’oncologia mèdica, ja que el pacient ja rebia tractament a Formentera des de l’any 2009.