Formentera relaxarà les mesures i acaba el tancament perimetral dilluns

191

El Consell de Govern aprovarà demà la davallada de Formentera a Nivell 2 d’alerta per Covid, atesos els bons resultats de les mesures restrictives, que han permès reduir el nombre de contagis, fins als 2 casos actius de l’actualitat i després d’una setmana sense nous positius.
A hores d’ara, l’illa presenta una IA14 per proves diagnòstiques de 8,2 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat a 14 dies del 0,61 %. Per tant, es troba molt per sota dels llindars de risc que estableix el Centre Europeu de Prevenció i Control de la malaltia.
Aquestes són les principals mesures que s’aplicaran a partir de dilluns:
Trobades socials
Les reunions socials i familiars es mantenen en un màxim de 6 persones de 2 nuclis de convivència i el toc de queda es manté a les 22:00 hores. Ara bé, entre els dies 26 de març i 11 d’abril, ambdós inclosos, les reunions familiars en espais privats només poden tenir la participació de membres d’un únic nucli de convivència.
Restauració
Pel que fa a la restauració, la novetat principal és que es permetrà l’obertura d’interiors de bars i restaurants fins a un 30 % de la capacitat, amb un màxim de 4 persones per taula, de 2 nuclis de convivència. Caldrà senyalitzar les taules no utilitzables per la reducció de la cabuda. Els interiors tancaran a les 17.00 hores.
Es continua permetent el servei a les terrasses, que hauran de deixar de servir a les 18.00 h, amb un aforament del 50 % i un màxim de 6 comensals de 2 nuclis de convivència diferents.
Comerç
Pel que fa al petit comerç, la capacitat serà del 75 %, i es manté el tancament a les 20.00 hores, llevat de les benzineres i els establiments dedicats al comerç essencial, entre d’altres.
Platges
Es permetrà l’accés a les platges, les quals, en tot cas, queden tancades de nit, entre les 21.00 i les 7.00 hores. Els grups màxims seran de 6 persones de 2 grups de convivència. L’ús de les mascaretes en les reunions socials a les platges serà obligatori. Les mateixes mesures són aplicables als parcs i a les zones d’esbarjo a l’aire lliure.
Activitat física a l’aire lliure sense contacte (incloent-hi excursions)
Es mantenen els grups màxims de 10 persones.
Pràctica esportiva
Les sales d’activitats dirigides poden estar obertes al 30 % amb grups de 10 persones en activitats d’intensitat baixa i de 6 en les activitats d’intensitat alta, sempre amb mascareta. Les sales de musculació poden obrir amb un 30% de cabuda i mascareta obligatòria. Els vestuaris es poden fer servir al 30 % de la capacitat. Queda permès l’ús de les dutxes, de manera alternada, i per tant es prohibeix l’ús del cubicle immediatament contigu a un cubicle en ús.
Pràctica esportiva federada i professional
A partir del dissabte 13 de març poden tornar les competicions d’esports d’equip i de contacte exclusivament per a esportistes federats a partir de 12 anys, és a dir, a categoria infantil. A més, pel que fa als esportistes federats a partir de 6 anys, es permet la pràctica i un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte amb possibilitat de contacte físic.
Esdeveniments esportius
A partir d’ara, en les competicions esportives d’àmbit estatal la capacitat serà de 200 persones a l’interior (25 % de cabuda) i de 400 a l’exterior (50 % de cabuda).
Acadèmies de ball
Es manté la capacitat del 30 %. Es permeten grups de 10 persones simultàniament a la mateixa sala.
Cerimònies (noces, batejos, vetlles, enterraments…)
La participació queda limitada a 10 persones en exteriors i 6 en els interiors amb una capacitat del 30 % en els interiors.
Centres recreatius de gent gran
Es recupera l’activitat habitual amb una capacitat del 50 %, amb grups de 10 persones en interiors i 15 a l’exterior.
Establiments de jocs i apostes
Es permet una cabuda del 30 % i han de tancar a les 17.00 hores.
Acadèmies, autoescoles…
Es manté el 50 % de la cabuda (els cursos del SOIB, al 100 %).
Hotels, refugis i altres establiments
Es manté el 50 % en les zones comunes i es deixa clar que en els albergs les persones de diferents grups no poden compartir habitació.
Centres d’oci infantil
La capacitat serà del 50 % i els grups seran d’un màxim de 10. S’hi permet menjar i beure durant 30 minuts.
Zones exteriors d’establiments de restauració i hoteleria
Es manté la cabuda al 50 % a les terrasses, amb 6 persones per taula de 2 nuclis de convivència i el tancament a les 18.00 hores.
Cinemes i circs de carpa
Es manté la capacitat del 50 %. En cas que l’establiment permeti el consum d’aliments i begudes, ha de reduir la capacitat al 40 %.
Teatres, auditoris i espais similars
Ara es manté la capacitat del 50 % per a teatres i auditoris, i s’incrementa al 50 % el dels espais similars, amb un màxim de 200 persones en espais tancats i de 400 a l’aire lliure.
Biblioteques, arxius, museus…
Es manté la capacitat màxima del 50 %.
Transport públic
Es manté, per als autobusos interurbans, la limitació de només admetre passatgers asseguts i, per al tren i metro, la limitació d’ocupar només els seients i les places de persones dretes senyalitzades.
Les mesures es comencen a aplicar des d’aquest dissabte, excepte les que afecten la restauració, que ho faran dilluns, dia 15. Romandran vigents fins a l’11 d’abril, d’acord amb la darrera decisió del Consell Interterritorial de Salut.

Participa a la nostra enquesta:

ENQUESTA: Creus que l'obertura del port i dels bars farà augmentar el nombre de casos de Covid?

Loading ... Loading ...