Formentera segueix esperant la diàlisi

102
Francisco, Carlos i Tato han de viatjar tres cops per setmana a Can Misses.

El parlament balear, va aprovar per unanimitat el passat mes de novembre que el servei de diàlisi es recuperés per a l’hospital de Formentera. Recordem que aquest havia funcionat dels 2007 al 2009 i es va desmantellar quan l’únic usuari va ser trasplantat amb èxit.
Actualment 3 formenterers, Francisco MayansCarlos Tur i José Ignacio Monge “Tato” han de continuar desplaçant-se 3 voltes per setmana a Can Misses per sotmetre’s al tractament que els “connecta” amb la vida.
Com a manifestat aquest matí al programa Desperta Formentera en Tato: “Els dies que hi ha mala mar, que són molts ho passem malament”.
A més l’estat de salut dels pacients, ha empitjorat en aquests 6 mesos. En Tato ha patit un infart fa dues setmanes “per sort no ha set greu, però tots aquests esforços no em van mica bé”. D’altra banda en Francisco Mayans de 83 anys, ja no pot caminar, el que obliga que faci tots els desplaçaments en cadira de rodes.
Tato es queixa especialment de la manca d’informació: “Ningú ens diu res, ens van dir que estaria a punt per al primer trimestre de l’any i ja estem a punt d’acabar el segon i no hi ha cap notícia. Ens sentim abandonats”.
Sílvia Tur urgeix al Govern a “complir el seu compromís”
A partir d’aquestes declaracions, la diputada de Formentera, Sílvia Tur ha manifestat en una nota de premsa que exigeix el compliment del compromís per part de l’Executiu i demanarà la compareixença al Parlament de la Defensora del Pacient.
Aquest dimarts el govern va informar la diputada que el projecte per instal·lar l’equip d’hemodiàlisi estava acabat, però no li aportàs una data per a la seva posada en marxa efectiva.