Formentera sense plàstic el 2023

33

Una illa lliure de plàstics l’any 2023. Aquest és l’objectiu d’una campanya que s’ha presentat Formentera. El seu coordinador, Mikel Gabarain, assenyala que s’han ajuntat fins a 22 organitzacions no governamentals, també d’Eivissa i de Mallorca, per a avançar en l’erradicació dels plàstics, especialment a les Pitiüses. Això ha de fer-se en col·laboració amb les administracions i les empreses que s’han adherit.

‘Ja tens la teva estrella’ és el lema d’aquesta iniciativa. Es tracta d’un certificat que avalua els plàstics d’un sol ús que continuen emprant els establiments comercials de Formentera. Gabarain diu que s’atorga primer una a les quals ja han eliminat almenys tres d’aquests plàstics.

No obstant això, ressalta que la gran majoria de negocis de l’illa ja han eliminat la meitat dels plàstics, que utilitzaven amb el que reben dues d’aquestes certificacions. Un petit percentatge l’ha radicat per complet i ja disposa de les tres estrelles. Encara que la xifra d’aquests últims és encara modesta, volen incrementar-la en els pròxims anys

En Mikel creu que aquesta campanya va en la línia d’aconseguir una illa més sostenible en el futur.