Formentera supera els 14 dies de confinament sense cap cas de Coronavirus diagnosticat

2028

El passat dissabte 14 de març, el president del govern, Pedro Sánchez va aprovar el decret d’Estat d’Alarma que ha suposat el confinament de tota la població espanyola.
Avui per tant es compleixen 14 dies de confinament i Formentera no té cap cas de Coronavirus diagnosticat.
L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera informa que s’han fet totes les proves que han establert els diferents protocols en cada moment. “A tots els pacients que han complert el criteri se’ls hi ha fet la prova”, manifesta Pablo de Frutos, cap de premsa de l’àrea.
Els protocols per fer les proves de Coronavirus s’han anat adaptant a l’evolució del COVID-19 i actualment es fa la prova de detecció en les següents situacions:
1. Persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda que es trobi hospitalitzada o que compleixi criteris d’ingrés hospitalari.
2. Persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda de qualsevol gravetat que sigui personal sanitari i sociosanitari o altres serveis essencials.
No es fa cap test de diagnòstic de rutina a aquelles persones que presentin infecció respiratòria aguda lleu no incloses en els supòsits anteriors.
En aquest sentit, a Formentera s’han fet una desena de proves PCR’S i totes elles han set negatives. Les mostres s’han fet a Formentera, exceptuant dues que es van fer a pacients traslladats a l’Hospital de Can Misses en helicòpter.
Els principals símptomes del Coronavirus són febre, tos i dificultat per a respirar i una de les darreres investigacions científiques publicada a la revista Annals of Internal Medicine, està centrada en el període d’incubació del Covid-19, o el que és el mateix, el temps que pot passar des del contagi i l’aparició dels primers símptomes. La principal conclusió d’aquesta investigació és que el període mitjà és de cinc dies, tot i que afegeix que els símptomes poden prolongar-se dins dels 12 dies següents.
Amb aquestes estimacions els científics autors de la investigació consideren que el temps recomanat de quarantena (14 dies) és correcte. Tot i que destaquen que el temps des de l’exposició fins a l’inici de la infecciositat pot ser més curt que el període d’incubació estimat a la investigació.