“Formentera té un cel espectacular per observacions astronòmiques”

63
Telescopis preparats en una trobada anterior

Neix l’Associació Astronòmica de Formentera amb l’objectiu de divulgar aquesta ciència i organitzar observacions així com tallers, xerrades i altres activitats.
Segons explica el president de la nova associació, Sant Jiménez: “El cel de Formentera és espectacular, amb absència de contaminació lumínica i es poden organitzar observacions molt guapes”.

Júpiter – Saturn

Just acaben de néixer i ja han pogut dur a terme dues interessants activitats, la més recent el passat 21 de desembre, aprofitant la conjunció Júpiter-Saturn en el qual tots dos planetes van arribar al seu màxim acostament en els últims 400 anys. Per a l’ocasió van comptar amb la col·laboració de l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa que va cedir una part del material per a l’observació. “Comptar amb aquest material que té un cost elevat és un dels motius per a crear l’associació i així poder compartir aquest tipus d’observacions amb altres aficionats”, explica Jiménez. Per a això han obert la possibilitat d’associar-se a l’entitat, amb una aportació simbòlica de 40 euros anuals. Es pot obtenir més informació en la web (www.aaformentera.com).
Un altre dels objectius de l’associació és la divulgació de l’observació astronòmica entre el públic en general, a través de xerrades, col·loquis i tallers i especialment entre els més petits: “Els alumnes del CEIP Mestre Lluís Andreu han començat a estudiar l’univers i ens han demanat col·laboració per a explicar-los coses sobre el firmament. Això ens emociona molt i volem estendre-ho a la resta de centres educatius”.

Alguns dels components de l’Associació

Tampoc perden de vista en l’associació el filó que en l’àmbit turístic pot tenir un cel com el de Formentera per a organitzar observacions “que també permetrien desestacionalitzar la temporada turística i arribar a una altra mena de públic” apunta Jiménez. De fet l’astrofotografia té cada dia més seguidors a tot el món.
A partir d’ara, conèixer la diferència entre nebuloses, planeta o estrelles i aprendre a manejar un telescopi serà molt més fàcil a Formentera.