Formentera triplicarà la taxa d’entrada de vehicles i ampliarà el termini d’aplicació de formentera.eco

399

Aquesta nit s’ha celebrat la segona sessió del Consell d’Entitats de Formentera de manera telemàtica per a decidir les mesures a implementar en aquest any 2022 en el programa formentera.eco de regulació d’entrada i circulació de vehicles a Formentera.
Saturació
En la sessió anterior es va apuntar per part del Consell Insular que havia baixat l’estada mínima de turistes a 3 o 4 dies, quan anteriorment era de 7 dies, i també es va destacar que el 40% de les reserves de vehicles havia estat per a un sol dia, tots dos motius han generat que els visitants incrementessin la seva mobilitat per a poder visitar tota l’illa, la qual cosa havia contribuït al fet que la sensació de saturació hagi estat la mateixa o pitjor que en anys anteriors a l’aplicació de la norma.
Per a corregir la situació, la institució va posar sobre la taula tres propostes a valorar per les entitats que finalment de forma pràcticament unànime van optar en les seves votacions per aplicar una ampliació en el calendari d’aplicació de la regulació, que s’iniciarà el 15 de juny, per a incloure el pont de Sant Joan i fins al 15 de setembre, incloent-hi així dues setmanes més de regulació.
D’altra banda, es va votar triplicar l’actual taxa que paguen els vehicles, fins als 3 euros diaris per cotxe i 1,50 per moto, amb un mínim de 15 euros per als turismes i 7,5 per a les motos, com a “manera de penalitzar als visitants d’un sol dia i incentivar estades més llargues”, segons va apuntar el conseller insular de mobilitat, Rafa González.
Malestar del sector de lloguer de vehicles
La gerent de PIMEF, Lidia Álvarez, va voler manifestar en nom del sector de lloguer de vehicles, que compta amb 43 empreses a l’illa, el malestar dels associats per “haver de continuar reduint les seves flotes, malgrat haver quedat demostrat que ells no són el problema”. Álvarez va afegir que aquestes mesures han implicat acomiadaments entre els treballadors del sector i va demanar a les entitats votants que “Pensin el mateix abans de votar, que si haguessin de votar que es retirin llits dels hotels o sabates de les sabateries”.
Les dues mesures que finalment es portaran al ple d’aquest mes de gener per a ser aprovades, van ser votades per un total de 17 entitats de l’illa, encara que alguna de les quals de molt poca o nul·la representació al no comptar amb massa social.
L’única entitat que es va abstenir va ser lAPIMA del Col·legi Verge Miraculosa, ja que en veu del seu representant José Ramón Mateos: “No són mesures dissuasives, són mesures recaptatòries que en cap cas solucionaran el problema de saturació”.

I tu que opines? Participa en la nostra enquesta:

Penses que pujar la taxa d'entrada de vehicles acabarà amb la saturació a Formentera?

Loading ... Loading ...