Formentera vol màxima protecció per a la Posidònia

26

La setmana passada la nostra illa, va acollir dues cites molt importants per posar en valor la importància de la protecció de les praderes de posidònia.
D’una banda la reunió de la Xarxa Mediterrània per la Posidònia i per l’altre el IV Fòrum Save Posidònia Project.
Les conclusions dels grups de feina organitzats amb representació de la ciutadania, grups empresarials, experts i ONG, van ser la necessitat de regular els fondejos per evitar la pressió a tota l’illa i reduir les connexions marítimes amb Eivissa, i reduir la capacitat de càrrega tan terrestre com marítima.
Turisme i Medi Ambient de la mà.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, va destacar en la seva intervenció el creixement d’aquest fòrum des dels seus inicis, l’any 2017, “que enllaça turisme i medi ambient” i la feina de “conscienciació i sensibilització que es fa d’un bé que, com al seu dia va recordar el biòleg marí Manu San Félix, ens aporta l’oxigen que respirem a Formentera. En la posidònia tenim el nostre pulmó”, va subratllar Sanz, que va enumerar els projectes finançats a través de l’apadrinament de les praderes.
Així mateix, va avançar als assistents que el projecte ImPeFora, de la Universitat de les Illes Balears, que analitzarà l’afecció de microcomponents a la posidònia, ha guanyat la darrera convocatòria del Save Posidonia Project, amb un pressupost de 112.000 euros.
També van haver-hi conferències sobre ‘Sostenibilitat intel·ligent: conservant la posidònia’, combinades amb taules de treball i conferències en les quals els experts aborden el present, el futur, el desenvolupament de nous models innovadors de sostenibilitat territorial i els casos d’èxit de la tecnologia aplicada a la sostenibilitat.
Un altre dels assumptes abordats va ser la necessitat de la reducció de les emissions locals i una taula rodona sobre el futur del turisme sostenible.