Formentera vol regular l’arribada de visitants d’un sol dia

82

El Baròmetre de satisfacció turística de Formentera, és una ferramenta que el Consell de Formentera va posar en marxa el passat 2013 i permet conèixer el grau de satisfacció i analitzar les possibles amenaces i fortaleses de l’illa com a destinació turística. Aquest matí han presentat les dades corresponent al 2021.
La xifra global de satisfacció dels turistes segons el Baròmetre de 2021 és del 99,2%, una dada excepcional. Aquest és el resultat que ofereixen les gairebé 2.500 enquestes fetes entre els visitants de Formentera, que aporten moltes altres dades com les motivacions per a escollir l’illa com a destí, entre les que guanyen un any més, les platges, el paisatge i el clima, però un element que ha crescut en la valoració dels turistes és la tranquil·litat de l’illa que contrasta amb un dels aspectes negatius destacats pels visitants, la saturació, especialment motivada pels visitants d’un dia. En aquest sentit la consellera de turisme, Alejandra Ferrer ha declarat que Formentera ha de regular el nombre de visitants d’un dia “ja que és molt elevat i genera sensació de saturació, les visites d’un dia ho volen conèixer tot en poques hores, es mouen molt amb els vehicles, i això fa que la sensació de saturació per a residents i turistes que pernocten, augmenti”.
També ha canviat enguany, per primera vegada el punt de procedència del major nombre de turistes, el turista majoritari ha set nacional seguit de l’italià.
El Baròmetre compara les dades amb l’any 2020 i amb l’any pre pandèmia 2019 i les dades estan disponibles al web observatorideformentera.cat.