Formenterers Solidaris desbordats per la crisi sanitaria

73

El Coronavirus no només afecta les persones infectades, el virus també afecta els àmbits social i econòmic. Moltes famílies que a Formentera ja haurien d’haver començat a treballar en la temporada turística, han hagut de recórrer a l’ONG Formenterers Solidaris que ha passat d’atendre a una trentena de persones a més de 500 en el darrer mes.
219 famílies han hagut de menester l’ajuda de 4.500 quilos d’aliments que els voluntaris els han fet arribar al llarg del mes d’abril. El mateix mes d’ara fa un any van ser 11 els nuclis familiars que van demanar ajuda.
Les ajudes es gestionen mitjançant l’àrea de Benestar Social del Consell que entrega uns vals en funció del nombre de membres i l’organització compta amb diversos canals de col·laboració per adquirir els aliments que després són distribuïts organitzadament. Aquest mes per primera vegada també s’han donat aliments frescos, gràcies a les donacions de carn d’un ramader formenterers i de la confraria de pescadors.
Formenterers Solidaris preveu que el nombre de demandes continuï creixent i demanen més col·laboració dels ciutadans. Es poden deixar aliments no peribles a la parròquia de Sant Ferran o bé fer un ingrès al compte de l’entitat: ES02 2100 05986302 0013 1031