Gent Per Formentera demana una reordenació del transit marítim a La Savina

21
Les connexions es reduiran als serveis mínims

Arran del darrer informe del Govern Balear de la Qualitat de l’aire a les Illes Balears 2018, la concentració de diòxid de nitrogen al port de la Savina en temporada baixa és molt superior al màxim permès, unes dades que el partit considera inacceptables en ple Parc Natural.
En un comunicat emès per Gent Per Formentera, el partit assegura que és un clam la necessitat de posar ordre i optimitzar el nombre d’expedicions marítimes que transiten entre les Pitiüses. La sortida de nombroses barques a la mateixa hora implica “un malbaratament irresponsable de combustible que sobrepassa els límits acceptables tant en l’àmbit de contaminació com per raons mediambientals”.
El partit insularista segueix exigint “l’aprovació d’un decret vital per la connectivitat, la competitivitat i el futur com a destí turístic, que hauria d’haver-se aprovat el 2011”, fent referència al Decret de transport marítim.
Segons el partit de govern: “aquesta regulació establint uns mínims per la connectivitat i uns màxims raonables, suposaria una passa endavant en la tan necessària regulació efectiva
del nostre Parc Natural que tanta pressió i amenaces suporta. A més de la
històrica preocupació per la qualitat de l’aigua i l’estat de conservació de les
praderies de posidònia ara tenim estudis que demostren que també afecta la
nostra qualitat de l’aire”.