Gran Notícia: Ja està operativa l’hemodiàlisi a Formentera

78
Usuaris del nou servei en ple tractament

Molt bones i desitjades notícies per a la salut dels formenterers. D’una banda, avui s’ha posat en marxa -com va avançar sa TEF- l’esperat servei d’hemodiàlisi a l’hospital de Formentera amb 3 usuaris que avui s’han pogut sotmetre al tractament a la seva pròpia illa. I, d’altra banda, ja estan en marxa les obres per a la construcció de la nova base del 061 per atendre les emergències mèdiques.
Dos anys després de la primera negativa de la conselleria balear de salut al projecte de recuperar el servei d’hemodialisi per a Formentera, avui ja és una realitat i els usuaris han pogut netejar els seus ronyons amb maquinària nova i professionals especialitzats, evitant-se els 3 desplaçaments setmanals obligatoris a l’hospital de Can Misses a Eivissa
Aquest ha set un dia de fort vent i els polítics que venien a inaugurar la instalació han pogut comprovar en primera persona, les penuries que en moltes ocasions havien de patir els pacients en haver de creuar els freus en ple temporal

600.000 euros
Salut ha fet una inversió de 600.000 euros per la posada en marxa d’aquest servei i ha ampliat la plantilla mèdica de nefrologia amb un cinquè metge especialitzat, el que permet deplaçar a un especialista a Formentera per a fer els tractaments.

Obres de la seu del 061
En la seva visita, la presidenta del govern, Francina Armengol ha presentant les obres de construcció de la nova base del Servei d’Emergències Mèdiques d’Urgències del 061 a Formentera i que es preveu que entri en funcionament a finals de 2023.
Aquesta nova instal·lació era una reivindicació històrica de Formentera
La nova base comptarà amb tres recursos de guardia permanent, la de Suport Vital Bàsic, la de Suport Vital Avançat i la de transport sanitari no Urgent durant tot l’any.