“Històries de la nostra mar” una exposició per a descobrir el nostre entorn

51

Amb el títol “Històries de la nostra mar”, l’exposició plateja descobrir històries de la mar que a través de les imatges guanyadores de MARE 2022 – en la qual es van rebre 1.500 imatges entre 120 participants- sobre la flora, fauna i increïbles paisatges de la mar Balear. També imatges que conviden a reflexionar sobre la nostra relació tant positiva com negativa amb aquest. Aquest any ens centrem en les històries darrere les fotografies guanyadores i les exposem a través de les paraules, sentiments i sensacions dels participants de la passada edició.
La relació d’amistat amb un pop a Eivissa, la increïble història de Pedro i el seu retrat de balena geperuda que es va intentar rescatar al Llevant de Mallorca, diverses mirades de la posidònia mil·lenària que trobem a les Salines d’Eivissa i Formentera o les impressionants coves que ens captiven a Menorca, són algunes de les històries que es podran conèixer dins l’exposició.
Moltes vegades, veiem grans documentals o exposicions de National Geographic sobre indrets llunyans i ens fascinen. Avui, convidem a tota la ciutadania i persones que visiten les illes a què es fascinin per l’entorn privilegiat que ens envolta a través de l’exposició de MARE i sobretot per recordar-nos que tots tenim un paper en la conservació de la mar.” Ha explicat Sara García Betorz, coordinadora de MARE.
Ara més que mai, en aquests dies de calor, en els quals ens visiten milions de persones, l’exposició ens convida a construir una altra mirada cap al nostre entorn”, assenyalen des de l’organització. Aquesta és la tercera parada després de visitar Mallorca i Eivissa. A Menorca arribarà a final de l’estiu.
“El nostre objectiu és posar la mar en el centre d’atenció i que l’exposició sigui un reclam per donar a conèixer l’entorn privilegiat que ens envolta.
IV edició: de l’1 d’agost al 15 de setembre
Es poden presentar fins a 20 fotografies digitals relacionades amb la mar Balear i Mediterrània. Cada fotografia anirà acompanyada d’un missatge relacionat amb la conservació.
Per a més informació: www.marebalear.org