Intervenció a 10 establiments de Formentera per no respectar la norma COVID-19

880

En el marc de les actuacions d’inspecció coordinades des de la Direcció General d’Emergències i Interior per intervenir en situacions que puguin posar en risc la salut ciutadana davant la COVID-19, els primers equips formats per inspectors de la comunitat i agents dels diferents cossos i forces de seguretat han intervingut aquest cap de setmana a 51 locals i zones d’oci nocturn de les quatre illes.

Aquestes intervencions s’han desenvolupat en 10 establiments de Formentera, en 10 establiments de Platja de Palma, en 9 locals de centre de Palma; en 7 de Port d’Alcúdia; en 1 local de Muro; 1 establiment a Bunyola; i en 11 locals i 2 parcs d’Eivissa.

Com a resultat d’aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 24 actes per incompliments relacionats amb excessos d’aforament, amb distàncies socials, horaris i ús de mascaretes entre el personal d’establiments de restauració, i per prescindir d’informació al públic i senyalització adequada.
Concretament s’han aixecat 5 actes a Platja de Palma; 7 a Palma; 2 actes a Port d’Alcúdia; 1 a Muro, i 9 a Eivissa.51 intervencions
A més d’un botelló a es Pujols, s’han registrat incidències en platges i vies públiques on s’estaven celebrant botellons o reunions de més persones de les permeses, concretament a les platges de Ciutat Jardí (Palma); al polígon de Ciutadella (Menorca); i en 5 barris de Palma (Son Rapinya; Les Meravelles; Son Gibert; Llevant, i l’Arenal).

En establiments de restauració de Palma, Inca i Ses Salines (Mallorca); d’Es Castell (Menorca) i de Platja de Talamanca (Eivissa), en els quals no es complien les normes d’aforament, distàncies i horaris.

També s’han donat avisos de festes en finques o domicilis particulars de Manacor, Algaida i Puigpunyent.

Aquests 18 avisos registrats durant el cap de setmana, se sumen als 41 ja registrats pel SEIB-112 des del passat 26 de juny al conjunt de les Illes.

El Decret Llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des d’aquest passat divendres 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

Les autoritats demanen la màxima responsabilitat ciutadana per fer front a la propagació de la COVID-19.