Ja està disponible l’APP d’audioguies del mar de Formentera amb la història marítima de l’illa

41

Es tracta d’una aplicació mòbil que dóna a conèixer la importància mediambiental, els valors naturals i el patrimoni cultural i històric de les zones de xarxa natura 2000 i les reserves marines de Formentera, i cerca conservar aquesta part de la història marítima i pesquera de l’illa.
L’app es pot descarregar als dispositius Android i IOS cercant-la com a Audioguies del Mar de Formentera. Té informació sobre diferents itineraris que transcorren pel patrimoni cultural, natural i marítim- pesquer, georeferenciats en un mapa i il·lustrat amb fotografies històriques, que són, a més, àudio-descrites amb les veus, la memòria i el coneixement de protagonistes locals: pescadors artesanals, dones de la mar, investigadors, naturalistes, etc.
L’objectiu d’aquestes guies és involucrar la societat local i els visitants en les activitats de promoció i conservació del patrimoni mediambiental i etnogràfic maritimopesquer de Formentera amb la finalitat de reconèixer els valors ecològics, socioculturals i econòmics d’aquest patrimoni i les bones pràctiques ambientals.
El projecte complet pretén desenvolupar un pla de divulgació i sensibilització del patrimoni pesquer i també inclou un vídeo documental, Paisatges i memòries del litoral, protagonitzat per pescadors de Formentera valorant les maneres de vida lligades a la mar, el patrimoni marítim-costaner i els espais marins protegits, amb especial atenció als espais de la Xarxa Natura 2000.
Podeu veure el documental, fent click aquí:

https://www.facebook.com/FormenteraRadio