Jaume Escandell deixa la presidència de la Cooperativa del Camp

97
Jaume Escandell

Jaume Escandell ha anunciat a les xarxes socials la seva dimissió com a president de la Cooperativa del Camp, després de 8 anys al capdavant de l’entitat des de la seva fundació.
Segons ha manifestat a Formentera Ràdio, el motiu de la dimissió és que no ha pogut assolir el repte de construir un trull d’oli, “Fa 3 anys que en parlem amb el Consell, però el projecte no avança, desconec els motius, però era un compromís meu amb els socis i val més que algú altre més jove i amb ganes pugui dur-ho endavant” ha manifestat Escandell.
Per la seva banda el Consell de Formentera diu que el projecte s’està redactant i que podria estar construït per a la propera campanya, el que fa pensar que hi hagi més motius en la dimissió d’Escandell, que cal llegir entre línies.
Canvi en el paisatge de Formentera
Des del seu naixement, la Cooperativa del camp ha aconseguit canviar el paisatge de l’illa i recuperar per al cultiu gairebé 300 hectàrees de 120 propietaris que han cedit els seus terrenys. Actualment compta amb 400 socis i al llarg d’aquests anys ha tengut una estreta col·laboració amb el Consell de Formentera que sempre ha donat suport a l’entitat.
Necessitat del trull
Petits agricultors han començat a sembrar olivera en els darrers anys i enguany s’han recollit prop de 80 tones d’oliva amb les que es podria haver fet uns 20.000 litres d’oli. Aquestes no s’han pogut moldre a Eivissa, ja que tenen una Denominació d’Origen que només els permet moldre olives eivissenques.
En aquests 8 anys de gestió d’en Jaume Escandell, hi ha hagut molts esforços com ell mateix ens explica: “es van haver de fusionar les antigues cooperatives, crear la nova i dotar-la de tot el necessari per canviar la imatge dels camps de Formentera”.
En la darrera campanya entre la Cooperativa i particulars s’han recollit 30 tones de blat xeixa i s’ha instal·lat un molí fariner. Així mateix han plantat 600 figueres a la finca de Can Marroig per produir tant figues fresques com xereques i també està en marxa el cultiu d’herbes aromàtiques per a fer licor d’herbes.
Pel que fa al relleu d’Escandell, el president en funcions diu que “encara no hi ha un nom, però estem treballant perquè algú jove i amb ganes es faci càrrec de la presidència”.