Jornades d’estudis locals Joan Marí Cardona del 7 a l’11 d’octubre

51

Ja coneixem les propostes de la novena edició d’aquestes jornades. Totes les conferències se celebraran a la sala d’actes del Centre de Dia a les 20.15 hores.

Dilluns començaran amb una xerrada a càrrec de Félix Retamero, historiador i professor de Ciències de l’antiguitat i de l’Edat Mitjana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Parlarà de les monedes andalusines i els dirhams trobats a Formentera i que aquests dies es poden veure a l’exposició de l’Ajuntament Vell.

Dimarts, el doctor en teoria i història de l’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i guanyador del premis d’arquitectura Ciutat de Palma, parlarà de l’arquitecte Henri Quillé i el seu fort vincle amb Formentera i la seva obra arquitectònica.

El dimecres, l’arqueòleg, Sergio Moreno parlarà de la casa de Sa Senieta i la història que s’amaga «sota la calç dels seus murs».

El dijous, el catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, Felip Cirer parlarà de l’enciclopèdia sota el títol «Una obra de dos pobles».

I tancarà les jornades, la doctora en Biologia Humana, Maria Eulàlia Subirà parlant de la necròpolis de Sa Tanca Vella com a exemple de la població de Formentera als segles IV i V d.C.