Judici Cas Punta Prima: L’acusació demana 5 anys de presó i els acusats es declaren innocents

164

Aquest matí ha tengut lloc la primera jornada del judici del Cas Punta Prima, en el que han declarat els 4 membres de Gent Per Formentera acusats de presumpta prevaricació administrativa per part de l’empresa Sunway,S.L. que gestiona el complex turístic de Punta Prima.
L’expresident del Consell de Formentera, Jaume Ferrer ha defensat la seva innocència durant la seva declaració al·legant que els informes mediambientals dels quals disposaven determinaven que el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de Punta Prima no es podia validar i per tant no es podia permetre l’ampliació del complex que estava prevista i autoritzada prèviament.
L’únic dels quatre acusats que continua al Consell com a vicepresident, Bartomeu Escandell, ha explicat en el seu testimoni que les Normes Subsidiaries han set validades per diferents sentències, la darrera del Tribunal Suprem. A partir d’aquí, Leo Stöber va emprendre la via penal.
Escandell que aleshores era conseller de Territori ha manifestat que van actuar defensant l’interès general en l’aprovació del planejament urbanístic. També ha volgut deixar clar que el ple va aprovar amb 7 vots les normes, però que l’acusació només s’ha fet contra quatre persones totes elles de Gent Per Formentera.
Recordem que l’exdiputada autonòmica, Sílvia Tur, també va estar acusada com a exconsellera de Medi Ambient en el període de l’aprovació del pla i va ser retirada en estar aforada. Per la seva banda els dos consellers del Partit Socialista que també van votar a favor, mai han estat denunciats pe promotor.
El judici s’allargarà fins al dijous 18 de novembre i comptarà amb diversos testimonis, entre els quals el de l’exalcalde de l’antic Ajuntament de Formentera, Isidor Torres, institució que en primera instància va donar llum verda al projecte de Punta Prima, l’exdiputada autonòmica i diversos perits i tècnics.