La convocatòria de 3 places per a Policia Local a Formentera, queda deserta

52

El problema de la manca d’efectius de la policia local de Formentera, és un altre dels problemes endèmics que l’illa arrossega des de fa anys i aquesta vegada tampoc ha set possible ampliar la plantilla.
El Consell de Formentera ha hagut de declarar deserta la convocatòria del procés de selecció per proveir, amb personal funcionari de carrera, tres places de policia local vacants, que ja estaven dotades pressupostàriament.
El 31 d’agost es va publicar la llista definitiva d’aspirants que havien passat el procés selectiu per a cobrir les tres places, però superat el termini, cap dels aspirants havia presentat la documentació requerida per a passar a ser funcionari en pràctiques.
Segons el conseller insular d’interior: “De la quinzena d’aspirants que es van presentar, van aprovar quatre, però aquests també s’havien presentat a convocatòries d’Eivissa i finalment dos d’ells s’han incorporat a la policia de Vila i els altres dos a Santa Eulària”.
Conveni de formació descentralitzada
En aquest sentit el Consell de Formentera i el govern balear han signat avui un conveni que permetrà que els aspirants a policies locals de l’illa es puguin formar a Formentera i no s’hagin de desplaçar a Mallorca, amb un curs de capacitació per a policia local que imparteix l’escola balear d’administració pública. Descentralitzar la formació té com a objectiu que el sistema d’accés a la policia local sigui més fàcil.