La Cooperativa del Camp rebrà 130.000 euros del Consell de Formentera

50

La Cooperativa del Camp de Formentera va néixer en els llunyans anys 50, abans de l’arribada massiva de turistes i quan el camp era fonamental per a omplir els rebostos d’una societat eminentment rural. El cooperativisme va ser fonamental per a millorar els cultius i el bestiar durant dècades.
Però amb l’arribada del turisme el camp es va anar abandonant en benefici d’una font de riquesa molt més ràpida i generosa i amb això la Cooperativa va anar atenuant la seva activitat, fins a pràcticament desaparèixer.
Amb el nou segle, alguns joves es van animar a recuperar una part dels seus cultius i no deixar perdre l’agricultura tradicional i a partir del 2010 la Cooperativa va despertar de la seva letargia. El Consell de Formentera va veure el filó i no va dubtar a donar suport a la recuperació del sector agrícola i amb això millorar l’entorn rural i el paisatge tradicional de Formentera.
Creació del Cens de terres de cultiu
La nova dinàmica de la Cooperativa va animar a molts formenterencs a cedir les seves terres abandonades anys enrere per a ser gestionades per l’entitat i tornar a donar-los vida. Com explica el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí “En aquests cinc anys hem acumulat 250 hectàrees de terres cultivables de 110 propietaris de l’illa”.
Per a continuar amb aquesta activitat el Consell de Formentera va aprovar en l’últim ple destinar 130.000 euros amb els quals l’entitat finança la seva activitat.
El mes de juny passat, la institució va cedir també una estació d’emmagatzematge de gra el cost del qual va ser de 146.330 euros, finançat al 80% per fons LEADER. En l’any passat el Consell també va cedir un tractor, eines agrícoles, un agrupador de bales de farratge i un equip mòbil de refrigeració, la qual cosa va suposar una inversió de 105.606 euros.
Enguany ha estat la quarta campanya de recol·lecció de cereal amb un total de 70 tones de blat i ordi, la qual cosa ha suposat un increment del 80% respecte a la collita de 2019.