La infermera de pacients crònics de Formentera no arriba encara

54
La diputada Sílvia Tur al parlament balear

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, ha tornat a plantejar avui en el ple del parlament balear la pregunta de quan s’incorporarà la infermera que ha de coordinar l’atenció dels 189 pacients crònics de Formentera.
Com a resposta la consellera balear de Salut, Patrícia Gómez, ha informat que “aquesta infermera ja ha set contractada, però està fent feina a pediatria de l’Hospital de Can Misses, fent el seguiment dels casos positius entre els escolars”. Gómez ha afegit que “els pacients crònics tenen el seu metge de capçalera com a referència i la infermera de família, fins que la nova professional no es pugui incorporar”.
En el torn de rèplica, la diputada ha reclamat que “Formentera és la única illa que no compta amb una infermera de gestió de casos i en aquest cas no podem desvestir a un sant per vestir a un altre” i a afegit “Tenim un problema, no ens faci triar entre la importància d’atendre a infants o a majors, ja que tots dos són igual d’importants”.
Cal recordar que aquesta figura de coordinadora de casos ja estava contemplada en els pressupostos balears de 2020 i 2021, però encara no s’ha incorporat.
Sílvia Tur ha recordat també que “per mor de la pandèmia s’ha suspès provisionalment el servei d’atenció a les drogodependències de Formentera, després de tant de temps per aconseguir una atenció tan important”.