La Joven Dolores torna a “navegar” dins d’una botella.

779

Cap equipament dels actuals acompanyaven en la navegació a la mítica embarcació de fusta que va connectar durant 36 anys Formentera amb Eivissa. La manca de sonar i radar, eren suplides per l’ofici i experiència dels seus patrons i mariners, que sempre duien la vella barca al Port de Vila.

Precisament en Xavi, un dels seus nostàlgics mariners enamorat també del bon vi, enyorat d’aquella barca en la qual tantes hores va passar sentint cruixir el casc va decidir posar el nom de la icònica embarcació a uns solvents vins blanc i negre amb la denominació d’origen Terra Alta.
El camí no ha set fàcil i en ell ha rebut el suport d’una altra enamorada de l’illa, na Susanna, però finalment la “Joven Dolores” ja torna a estar aquí i aquest cop per quedar-se.

 

 


El blanc és un vi fresc i saborós, molt fàcil de beure amb aroma de cítrics i fruita blanca. El color groc pàl·lid li deu a la garnatxa blanca i el Macabeu de la D.O. Terra Alta amb les que està elaborat.
El negre fet amb Garnatxa i Syrah, també de la D.O. Terra Alta es presenta amb un potent color violeta amb aromes dolços de fruita negra madura. Un vi molt llaminer i persistent, jove però honest que marida bé amb tota classe de plats mediterranis.