La justícia autoritza el toc de queda

197

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha autoritzat les restriccions a la mobilitat i aforaments que ahir va aprovar el Consell de Govern per aplicar quan acabi l’estat d’alarma aquest pròxim diumenge.
D’aquesta manera i fins al 23 de maig es mantenen les mesures anticovid més significatives, com el toc de queda de 23 a 6 h, el límit de 6 persones en reunions en interiors i exteriors, els controls sanitaris per accedir a la comunitat o l’aforament del 50% en llocs de culte.
En aquesta decisió la sala del contenciós ha comptat amb el vot favorable de 3 jutges i 2 han votat en contra.
Les mesures a aplicar entre el 9 i el 23 de maig són:
a. Limitar els desplaçaments i la circulació per vies públiques entre les 23.00 i les 06.00 hores. Només estaran permesos aquells que es duguin a terme per causes essencials que es detallen a l’acord.
b. Controls per a l’entrada a les Illes Balears. Les persones procedents d’altres comunitats autònomes o ciutats autònomes que pretenguin entrar en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears, per via aèria o marítima, s’han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si escau, a un control sanitari. Així mateix, sempre que hagin superat les 72 hores fora de la comunitat, hauran de presentar una PDIA per SARS-CoV-2 amb resultat negatiu o bé sotmetre’s a un test d’antígens a l’arribada a les Illes Balears, fer-se una PCR en 48 hores o mantenir una quarantena de 10 dies. Proves que seran sufragades per la comunitat en el cas dels residents o de les persones que viatgin amb causa justificada, i pels mateixos passatgers si no es desplacen per un dels motius recollits en el present acord.
c. Durant el període de vigència d’aquest Acord, únicament es poden dur a terme reunions i trobades familiars i socials d’un màxim de sis persones a l’interior o a l’exterior, tant en espais públics com privats. A l’interior únicament es poden dur a terme reunions, com a màxim, de dos nuclis de convivència. No estan incloses en la limitació prevista en aquest apartat les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives o culturals.

d. Establir limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte: No es pot superar el 50% de la cabuda. En tot cas, s’ha d’assegurar la distància d’almenys un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.