La Mitja Marató es retarda fins al 9 d’octubre

31

La Mitja Marató de Formentera s’ha consolidat com una de les proves esportives de l’illa que més adeptes ha anat guanyant al llarg dels seus 12 anys d’existència. Poder escapar-se a Formentera en el mes de maig a participar en la carrera i gaudir de l’illa al principi de la temporada ha set sens dubte un dels seus grans atractius, però el Coronavirus ha vengut a canviar també això.
El Consell de Formentera ha decidit de manera consensuada amb el sector empresarial i els partits polítics traslladar la prova que s’hauria de celebrar al maig, al pròxim mes d’octubre, concretament el dia 9.
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer ha declarat: “La situació sanitària es preveu que sigui millor a l’octubre que al maig, ja que la vacunació estarà més avançada; a més, a principi de temporada esperam començar amb l’organització dels esdeveniments de petit format per reforçar la campanya ‘Descobreix Formentera al maig’, que enguany s’allargarà al juny, i els més multitudinaris esperem poder fer-los ja a final de temporada”.
Hi ha molts participants que esperen poder participar des del maig del passat any. Ara les noves dates “s’han fet coincidir amb un pont festiu en l’àmbit estatal, amb la qual cosa aprofitarem per fer una campanya de reclam per als visitants amb l’organització d’altres esdeveniments de caràcter cultural i gastronòmic inclosos dins la campanya ‘Descobreix Formentera a l’octubre’, i els oferirem altres valors afegits com a reclam per allargar la temporada”, concretava Ferrer.
Per la seva banda, la vicepresidenta, Ana Juan, que temporalment està assumint les competències d’Esports per la baixa de maternitat de Paula Ferrer, ha manifestat que “l’àrea d’Esports està treballant en la coordinació i organització d’esdeveniments esportius durant tots els caps de setmana d’octubre per poder celebrar proves tan destacades com el triatló, la marnató i la volta cicloturista i BTT de La Mola”.