La nova escola de Sant Ferran s’inaugurarà al 2021

195

Aquest matí s’ha dut a terme l’acte institucional de la posada de la primera pedra del nou equipament escolar de Sant Ferran. La nova escola i escoleta arriben després d’anys de retards per millorar l’actual escola en estat precari.

Tot i que les obres van començar a finals del passat mes d’agost, avui s’ha formalitzat institucionalment l’inici de la construcció d’una infraestructura per a 450 alumnes d’educació infantil i primària i 74 de l’escoleta de 0 a 3 anys.
Les autoritats presents han agraït la paciència de la comunitat educativa i dels pares i mares, pels anys de retard que ha anat acumulant el projecte per diversos motius

El nou col·legi serà un centre de dues línies amb sis unitats per a infantil de 3 a 6 anys i dotze per a Primària de 6 a 12 anys. D’altra banda just al costat es construirà una nova escoleta amb 74 noves places de 0 a 3 anys, que vendran a enriquir l’oferta actual que ha quedat curta per l’alta demanda que hi ha a l’illa.

El centre estarà ubicat als afores del nucli de Sant Ferran de ses Roques i suposarà un cost total de sis milions set-cents mil euros, 5.800.000 per a l’escola, que finançarà el Govern Balear i 1.118.000 euros per a l’escoleta municipal que finançarà el Consell de Formentera.

Reunió institucional

La presidenta Francina Armengol ha aprofitat la visita per a reunir-se amb la seva homologa a Formentera, Alejandra Ferrer i repassar els projectes que recentment s’han posat en marxa com el projecte de regulació de vehicles o la transferència de promoció turística.

Alejandra Ferrer ha demanat a la presidenta balear la creació d’una oficina integral de l’habitatge que tengui en compte la situació específica de Formentera.

També va demanar que es posi en marxa la regulació del fondeig a tot el litoral de Formentera i la regulació del transport marítim, que garanteixi unes freqüències mínimes, alhora que preservi l’entorn del Parc Natural pel qual passen els ferris diàriament.

La Barca de les 6

En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha aprofitat per anunciar la posada en marxa el pròxim 2 de març de la barca de les 6 del matí entre Formentera i Eivissa que permetrà enllaçar amb els primers vols que surten des de Es Codolar. D’altra banda el 28 de febrer es posarà en marxa la barca de les 22:30 des d’Eivissa cap a Formentera.