La quarta edició de Foro Marino es celebrarà els dies 3 i 4 de novembre

23

La quarta edició del Fòrum Marino se celebrarà en el Centre Cultural de Jesús a Eivissa, com és habitual en edicions anteriors. Dos dies en què el Canvi Climàtic, les Reserves Marines en 2030, el turisme sostenible, l’economia blava o la protecció de la posidònia seran els protagonistes en les ponències i intervencions dels més de 30 experts internacionals, nacionals i locals que intervindran.

L’escalfament del Mediterrani, la contaminació de les aigües per abocaments incontrolats, la pèrdua de biodiversitat són senyals clars que no s’esta fent el correcte.

Des del Foro Marino es creu necessària l’existència d’una xarxa d’àrees marines protegides que comprengui el 30% de la mar Balear. La intenció és analitzar els pros i els contres, estudiant exemples que ja s’estan realitzant en altres llocs del món i que estan obtenint èxits per a la recuperació d’aquests mars, per a la recuperació de la biodiversitat en aquestes zones i per a generar una economia blava que beneficia a les societats que es beneficien d’aquestes accions.

També des del Foro Marino es donarà veu a organitzacions petites i mitjanes que estan compromeses des d’una perspectiva personal i de vida amb la cura i la protecció del medi marí, entre altres temes.