La vacunació massiva es reprèn aquest dimecres

63

El Servei de Salut, en el marc del Pla de vacunació i seguint l’estratègia determinada pel Consell Interterritorial, reprès aquest dimecres la vacunació contra la COVID-19 amb el vaccí d’AstraZeneca.
Aquesta decisió s’ha pres després de conèixer les conclusions del Comitè per a l’Avaluació de Riscs en Farmacovigilància de l’Agència Europea de Medicaments i les reunions mantingudes aquests dies tant de la Ponència de Vaccins com de la Comissió de Salut Pública. L’Agència Europea del Medicament i l’Organització Mundial de la Salut asseguren que el benefici d’aplicar el vaccí d’AstraZeneca supera els riscs.
A Formentera torna a obrir el punt de vaccinació de l’Hospital de Formentera, amb una línia que estarà operativa del dilluns al divendres de 15.00 a 20.00 h i el dissabte i el diumenge de 10.00 a 14.00 h.
A Eivissa es reobre el Palau de Fires i Congressos, amb dues línies de vaccinació, que estaran en funcionament de 8,00 a 20,00 i de 10,00 a 22,00.
Citació telefònica
Des de la central InfovacunaCOVID se citarà en primer lloc el col·lectiu de 55 anys, que ja tenia cita per a la setmana passada i que va ser anul·lada després de suspendre’s la vaccinació amb Astrazeneca. Immediatament després se citarà el col·lectiu de 55 a 65 anys del grup 3B (docents, professionals essencials, veterinaris, psicòlegs, fisioterapeutes, etc.), començant pels de 65 anys.
S’estima que a Formentera, la població compresa en aquest rang d’edat és de 1.275 persones.
La central InfovacunaCOVID s’encarrega de citar cada persona candidata a rebre el vaccí, de manera que acudeix al punt de vaccinació amb les dues cites programades (en el cas dels vaccins que s’administren amb dues dosis). Allà, el personal d’admissió comprova si les seves dades són correctes i orienta cada persona en tot el procés. Una vegada rebut el vaccí —la qual cosa queda registrada en la seva història de salut— ha d’esperar entre 15 i 30 minuts com a mesura de seguretat per si experimenta efectes adversos, i finalment rep la targeta de vaccinació.