La xarxa Mediterrània es reuneix a Formentera per conservar la posidònia

44

Els pròxims dos dies, es reuneixen a Formentera, representants de governs i entitats d’onze països mediterranis amb l’objectiu d’avançar cap a una política comuna de conservació de la posidònia.
La iniciativa neix arran d’una trobada celebrada a Grècia el novembre de 2019 i que va comptar amb la participació de representants de la Unió Europea i de la majoria dels països europeus mediterranis. Un dels objectius principals de la trobada va ser la creació d’una xarxa de contactes per a poder unir sinergies de cara a una futura estratègia europea de conservació de la posidònia.
Aquesta iniciativa hauria de marcar el full de ruta cap a una política comuna de conservació marina avalada per la Comissió Europea.
Durant els pròxims dies, els assistents coneixeran de primera mà les polítiques en favor de la conservació de la fanerògama marina que s’estan aplicant a les Illes Balears, comunitat pionera a l’hora de legislar sobre la conservació de la posidònia. Entre els assistents, hi ha representants de la Generalitat valenciana, dels governs de França, Malta, Xipre, Montenegro i Grècia així com d’universitats i entitats científiques i ecologistes d’arreu de la Mediterrània.