L’acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera entregarà els premis gastronòmics de Formentera

63

L’acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera ha decidit que en la pròxima edició dels seus premis lliurar, per primera vegada, de manera independent els guardons per illes. És a dir, tant Eivissa com Formentera comptaran amb els seus propis premis gastronòmics.

“Creiem que no era just per a Formentera haver de compartir espai amb Eivissa. No perquè la qualitat de una illa o l’altra sigui diferent, ja que estan a l’una. Si no perquè el nombre de restaurants, bars, cuiners, productors que hi ha en la pitiüsa major podria ser un hàndicap. Els premis estan per a reconèixer les bones praxis i la professionalitat del sector i comptem amb fantàstics candidats en totes dues illes”, ha afegit el president de l’Acadèmia.

A més, el Consell de Formentera ha sol·licitat a la institució gastronòmica que s’inclogui un premi especial per a premiar al restaurant més sostenible i ecològic de l’illa i que formarà part de les candidatures per a 2021. Està previst que els premis a Formentera es concedeixin el pròxim 17 de maig de 2022.

Els premis d’enguany seran decidits el mes vinent de desembre, tant per a Eivissa com per a Formentera, en les següents categories: millor Xef, millor Restaurant, Institució o Associació destacada en la promoció de la cuina i producte local, i l’Entitat gastronòmica més solidària.
Candidats als Premis Nacionals de Gastronomia
L’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera ha presentat els seus candidats als premis Nacionals de Gastronomia 2021. En aquesta edició són Òscar Molina, categoria de millor cap de cuina; Alba Pau, per a tota una vida dedicada a la restauració; i, La Guia d’Eivissa i Formentera de Diari d’Eivissa, candidata a la millor comunicació gastronòmica. Aquesta terna es va aprovar amb l’acord unànime de tots els Acadèmics.

“El sector de la restauració ha estat un dels més castigats en 2020 pels efectes del coronavirus i en el moment que s’han aixecat les restriccions ha demostrat la seva capacitat per a reactivar-se. La societat teníem la necessitat de tornar a asseure’ns a les seves taules i gaudir de l’excel·lent treball dels nostres cuiners i del fantàstic producte local amb el qual comptem. Més que mai, Eivissa i Formentera estan demostrant que té una qualitat gastronòmica que està sent reconeguda en l’àmbit nacional i internacional. Un valor afegit que no sols s’ha aconseguit per l’arribada de grans noms de la cuina, sinó pel treball que es porta desenvolupant des de fa dècades per a oferir una experiència gastronòmica de màxima qualitat”, ha declarat Pedro Matutes, president de l’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera.

Per a Pedro Matutes, la possibilitat de presentar candidatures als Premis Nacionals de Gastronomia, és un orgull i una responsabilitat per als acadèmics pitiüsos. “D’una banda, ens serveix com un altaveu per a comptar fora de les nostres illes l’òptim treball que està desenvolupant el sector i d’altra banda, la responsabilitat d’haver d’elegir entre un nombre enorme de candidats que es queden fora d’aquesta terna”.