L’aportació de la dona a la ciència en una exposició

8

Aquest dilluns obre les portes la mostra «L’art de la taula periòdica. Les dones i els seus elements». Una exposició que fa visible les aportacions de les dones científiques en la configuració de la taula periòdica dels elements químics mitjançant les obres dels pintors de les Illes Balears.

Aquesta mostra pictòrica, de 32 artistes novells i consagrats de les Illes Balears, que tenen un tema d’inspiració comú: la taula periòdica dels elements químics. Aquest projecte artístic va néixer amb la voluntat de donar a conèixer al públic l’harmonia i la bellesa de l’ordenació periòdica dels elements, així com valorar el treball de moltes dones científiques que aportaren coneixement sobre els elements i contribuïren activament a la realitat actual de la taula periòdica.

A partir de textos relacionats amb la taula periòdica o amb les descobridores d’algun dels seus elements, els artistes han volgut crear un espai de trobada, un espectacle de molts matisos, però de diferents tècniques, estils i colors que, tot junt, aporta una panoràmica del nostre entorn artístic.

Exposició itinerant
L’exposició, que ha recorregut de manera itinerant totes les illes, va tenir lloc en el marc de les activitats que el Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, juntament amb el Col·legi i l’Associació de Químics de les Illes Balears, va impulsar per commemorar el 150è aniversari de la primera publicació de la taula periòdica dels elements.

“L’art de la taula periòdica. Les dones i els seus elements” es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” des de dilluns 8 a dissabte 20 de febrer de 2021, de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 18 a 20 hores.