PÒDCAST: L’Associació d’Usuaris de s’Estany denuncien a un agent de Medi Ambient del Govern.

223
Foto: Solillum

El col·lectiu que representa als Usuaris de s’estany des peix ha interposat una nova denúncia davant la Guàrdia Civil. En aquest cas contra l’agent de Medi Ambient del govern balear que el passat dia 30 de juny va aixecar acta de denúncia genèrica per fondeig irregular a la zona marítima de s’estany des peix contra dues embarcacions de la llista sisena y les persones que les ocupaven.
Tres dies després, el mateix agent va aixecar acta contra un particular pel mateix motiu, en una embarcació que no és de la seva propietat i en la que estava arreglant l’escala del bany.
El denunciant denunciat al·legava que “el fondeig d’embarcacions a s’Estany des Peix, passava a estar prohibit, pel nou Reglament d’usos de s’Estany des Peix.
Aquest reglament segons la denúncia de l’associació és “de caràcter municipal en fase d’aprovació inicial”.
El que defensa en la seva denúncia el col·lectiu és que “la llei immediatament superior al nou reglament, és el Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG) del parc natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, que garanteix i protegeix explícitament el fondeig amb àncora d’embarcacions en aquest refugi natural”.
La denúncia acusa l’agent de “presumpta prevaricació, coacció i assetjament als usuaris de s’estany que tiren l’àncora damunt arena. El text continua dient que “aquestes denúncies vulneren el dret a fondejar en una zona de fondeig lliure condicionat, expressament reconegut pel PRUG, una llei superior al nou reglament”

Àlex Mestre, president de l’Associació d’Empresaris Usuaris de s’estany,  ens explica el perquè de la denúncia de l’Associació, en aquesta entrevista del programa ‘Desperta Formentera’ de Formentera Ràdio.