L’Atles submarí de Balears oferirà, una cartografia completa de la ubicació de la posidònia

22

El projecte està estructurat en tres fases. La primera es va iniciar el maig i va consistir en la recopilació i avaluació de la informació disponible. El juny va iniciar la segona fase, que ha consistit en la generació d’una nova cartografia mitjançant fotointerpretació.

En la tercera fase es considera una extensió mínima a prospectar de 50 kilòmetres quadrats per a l’illa d’Eivissa i 50 per Formentera. Pel que fa a Menorca, es dóna per vàlida la que va elaborar l’Observatori Soci ambiental de Menorca (OBSAM) tot i que també es faran prospeccions per validar-ne els resultats.

Un cop finalitzada la cartografia, aquesta es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i es penjarà, com a capa, a la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB).
A més, es desenvoluparà una aplicació informàtica, disponible per a mòbils, que permetrà a l’usuari conèixer si es troba en zona de fondeig permès i que en millorarà l’actual (http://dgrechid.caib.es/www/ajuda_fondeig/es.html).

El projecte disposa d’un pressupost de 740.072,21 € que es finançarà amb fons de l’impost de turisme sostenible i acabarà el maig de 2020.