Leo Stöber declara en el judici del cas “Punta Prima”

63
Bartomeu Escandell, Jaume Ferrer i el seu advocat, Fernando Mateas

Segona jornada del judici pel Cas Punta Prima a l’Audiència de Palma i avui ha set el torn per la declaració de l’empresari denunciant, Leo Stöber, qui acusa l’expresident del Consell, Jaume Ferrer, l’exvicepresidenta, Sònia Cardona, l’exconseller de turisme Josep Mayans i el vicepresident de la institució, Bartomeu Escandell de presumpta prevaricació administrativa.
En la seva declaració l’empresari alemany ha explicat al tribunal que l’expresident del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, li va dir en una reunió que “havia guanyat les eleccions amb la promesa d’impedir el creixement desorbitat de l’illa”. En aquest sentit Stöber ha manifestat que li van proposar reduir-la a la meitat i ho va acceptar, perquè estava cansat de problemes. Segons el propietari de Punta Prima, “Ferrer em va estrènyer la mà i em va dir que tenia la seva paraula de president”, ha afegit. Això va ser l’any 2008 i dos anys després, l’any 2010, es va aprovar la normativa general de l’illa.
La nova norma declarava la zona “Espai públic de cessió gratuïta al consell”. Stöber ha manifestat que estava indignat amb aquesta qualificació i que va intentar sense èxit reunir-se amb Ferrer. No em va atendre i vaig parlar amb l’exconseller de Territori, Bartomeu Escandell. Stöber recorda les paraules de l’exconseller: “Les lleis canvien i a tu t’ha agafat malament. Defensam una filosofia per a l’illa diferent de la teva”.
Stöber també els ha acusat d’haver endarrerit la tramitació dels documents que li haurien permès edificar i no veure’s afectat per les normes subsidiàries. I també d’amagar un conveni signat l’any 2005 amb l’exalcalde Isidor Torres per continuar amb el desenvolupament del complex de Punta Prima.