Les infermeres de Can Misses exigeixen més personal per acabar amb el col·lapse hospitalari

27

El sindicat de tècnics d’infermeria USAE fa mesos que denuncia la pressió assistencial que està vivint l’Hospital de Can Misses, una situació que s’agreuja durant els mesos d’estiu i que està provocant nombrosos baixes entre els professionals per estrès i ansietat.
El sindicat diu haver remès diversos escrits al Servei de Prevenció de Riscos Laborals i al Comitè de Seguretat i Salut en el Treball denunciant les condicions que s’estan vivint en el centre hospitalari sense haver obtingut una resposta sobre aquest tema. Per part seva, la direcció de l’Hospital, en lloc de buscar una solució eficaç per a pal·liar aquest col·lapse, es refugia en l’argument que no troben Tècnics en Cures d’Infermeria (TCE) per a contractar.
Unitats com a Urgència i UCI estan saturades obligant els pacients a haver d’esperar fins a 48 hores per a ser atesos en urgències i altres tantes per a aconseguir un llit en planta.
“La situació és desesperant per a professionals i usuaris, per això des d’USAE exigim que s’adoptin mesures d’urgència, que passen per contractar un reforç de TCE en cadascun dels torns per a minimitzar la pressió assistencial que ara mateix estan vivint en Urgències i UCI. No poden continuar jugant amb la salut de la població i els professionals, que estan diàriament sotmesos a una elevada sobrecàrrega laboral que deriva en greus episodis d’ansietat i estrès. Entenem que els canvis polítics afecten les gerències i direccions, però els problemes de la sanitat no poden esperar, per això exigim que es dugui a terme la contractació com més aviat millor, perquè aquest problema no és nou”, explica Rosa Planells, responsable autonòmica d’USAE a Balears.