Les instal·lacions solars creixen un 141% a Formentera

27
Instal·lació solar a Formentera

En el darrer any i mig (des de principis del 2020) a Formentera s’ha passat de 12 a 29 instal·lacions, el que suposa un increment percentual del 141%.
En aquest moment a la nostra illa hi ha 318,2 kW de potència solar, instal·lats a edificis públics, empreses i particulars.
Ajudes institucionals
Des del passat dilluns, ja es poden demanar les subvencions Next Generation del Govern Balear, el que sens dubte permetrà augmentar encara més aquest tipus d’instal·lacions sostenibles, especialment en aquest temps en els que les elèctriques estan apujant els preus de manera desorbitada.
Amb aquestes ajudes se subvencionen, les instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, els suports per a pèrgoles solars per a pàrquing i la substitució de cobertes d’uralita per instal·lació d’energia solar i les instal·lacions de bateries en instal·lacions ja existents. Les ajudes són d’entre el 35% i el 45% del cost en instal·lacions per a particulars i entre el 15% i el 50% per a empreses. Pel que fa a les bateries l’ajut és, del 70% per a particulars i entre el 45% i el 65% per a empreses.
A Formentera una empresa especialitzada en energia solar, està fent moltes d’aquestes instal·lacions amb èxit i ofereixen un servei integral, d’assessorament, s’encarreguen de sol·licitar les subvencions i de l’instal·lació i manteniment.
Es tracta de SolSulet i disposeu de més informació al seu Web, a on podeu demanar assessorament i pressupost.