Les obres de la base del 061 no començaran fins a finals de l’any 2022

12
Antoni J. Sanz aquest matí al Parlament

El diputat per Formentera, Antoni Jesús Sanz ha preguntat al ple del Parlament balear a la consellera de Salut, Patrícia Gómez, sobre la implantació del servei del 061 a Formentera per a tot l’any.
La resposta de la consellera ha set que espera que la licitació es pugui dur a terme en unes setmanes després de superar la fase de supervisió del projecte que compta amb una partida d’1,9 milions d’euros.
Gómez ha conjecturat amb què l’obra s’adjudiqui en aproximadament mig any, i que pugui començar a finals del 2022. La base comptarà amb 3 vehicles: 1 ambulància de suport vital bàsic que ja hi ha a Formentera; 1 ambulància de suport vital avançat, que ja duu dos estius de maig a octubre operant a la nostra illa, i una unitat de transport sanitari no urgent.
Gómez també ha avançat que la base podrà allotjar a tots els professionals que formin part d’aquests equips i allotjar, també, a professionals en trànsit a Formentera, alleugerint així la problemàtica de cercar habitatge per a aquests treballadors.
En aquest sentit, el diputat per Formentera ha manifestat “la incertesa del que passarà a l’any 2022” amb el servei, i ha assenyalat que des de Formentera es continuarà “reclamant des de totes les instàncies que aquest servei hi ha d’estar tot l’any” per evitar que en casos d’urgència hagin de sortir un metge i una infermera de l’Hospital a prestar el servei.
La responsable de Salut ha admès que és difícil poder precisar una data de finalització de les obres i que es tinguin tots els vehicles disponibles in situ a causa de la incertesa generada per la crisi sanitària derivada de la covid, encara que ha afirmat que des de l’Ib-Salut es lluitarà per dur a terme les obres al més aviat possible.
Rebuig a les esmenes a la totalitat als pressupostos generals de les Illes Balears

Sanz ha intervingut també per defensar el rebuig a les quatre esmenes a la totalitat presentades per VOX, Ciutadans, PP i el PI. Segons el diputat, són uns pressupostos necessaris per a la nostra comunitat. Concretament, ha destacat l’impuls que poden suposar uns pressupostos amb un sostre de despesa de 5.176,6 milions d’euros, amb 2.010 milions d’euros previstos per a salut, 1.055 per a educació, 277 per a protecció social, 278 per a ocupació o 31 per habitatge. Unes quantitats que, segons el diputat per Formentera, marquen el rumb d’un govern progressista que té “per objectiu que els serveis siguin per a tots i que aquesta crisi que ens ha passat per damunt no deixi a ningú enrere”.

Finalment, les esmenes a la totalitat han quedat rebutjades, i s’ha aprovat la quantitat global dels pressupostos generals de les Illes Balears.