Les obres de Red Elèctrica a Ca Marí obligades a aturar

175
Tercer cable en el seu tram submarí

El Consell ha comunicat a Red Eléctrica de España (REE) que a partir d’aquest diumenge 1 de maig no pot continuar amb les obres de construcció del tercer cable elèctric a la carretera des Ca Marí. Les obres, iniciades al mes d’octubre i que havien de finalitzar el 30 d’abril, han patit retards en els darrers mesos a causa de la climatologia i de la falta de materials pels problemes de distribució que hi ha a escala mundial.

Tenint en compte que es comença la temporada turística, el Consell ha comunicat a REE que aturi les obres que actualment tenen tallada la carretera des Ca Marí i que les reiniciïn a partir del 15 d’octubre. En concret, es demana que a partir del pròxim diumenge no engeguin feines noves i que, en el menor temps possible, tapin les séquies que hi ha a la carretera i restableixin totalment la circulació. La Policia Local vigilarà el compliment d’aquesta comunicació.

Pel que fa a la carretera general, des del Consell també es demana a REE que es torni a asfaltar la via tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, cal destacar que s’han patit retards en els últims mesos a causa de la climatologia. Mentre es facin les feines no es tallarà el trànsit, sinó que es regularà el pas per minimitzar les molèsties.

Aquestes obres del tercer cable, que connectarà la subestació de Torrent a Eivissa amb la des Ca Marí a Formentera, inclouen el desplegament de dos enllaços de 132 quilovolts (kV) i permetran cobrir la demanda de Formentera de manera segura i estable, segons expliquen des de REE. La infraestructura té un pressupost de 96 milions d’euros.